Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
1234anna napisał:
Norwegia to kraj spokojny, demokratyczny , sprawiedliwy. Tu kazdy czlowiek jest respektowany-nie ma obludy, kretactwa, cwaniactwa,wywyzszania sie i lapowkarstwa jak jest w Polsce.I dlatego to doceniam po 30 latach pobytu w Norwegii

Tos mnie kobito ubawila, az sie obsmarkalem. Praktycznie kazdy punkt moge podwazyc, ale najzabawniejszy jest ten o lapowkarstwie. Ja co prawda tylko 20 lat, ale chyba zylismy w roznych krajach...No chyba, ze mieszkasz w jakiejs zapizdzialej wiosce na dalekiej polnocy w homogenicznej spolecznosci, ktora zaakceptowala cie po 19 latach i teraz by zlagodzic dysonans poznawczy pierzesz sobie leb.

Wpisz no sobie w google "korrupsjon i byggebransjen" albo bestikkelser.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
Josephvol.2 napisał:
optymysta napisał:
1234anna napisał:
Norwegia to kraj spokojny, demokratyczny , sprawiedliwy. Tu kazdy czlowiek jest respektowany-nie ma obludy, kretactwa, cwaniactwa,wywyzszania sie i lapowkarstwa jak jest w Polsce.I dlatego to doceniam po 30 latach pobytu w Norwegii

Tos mnie kobito ubawila, az sie obsmarkalem. Praktycznie kazdy punkt moge podwazyc, ale najzabawniejszy jest ten o lapowkarstwie. Ja co prawda tylko 20 lat, ale chyba zylismy w roznych krajach...No chyba, ze mieszkasz w jakiejs zapizdzialej wiosce na dalekiej polnocy w homogenicznej spolecznosci, ktora zaakceptowala cie po 19 latach i teraz by zlagodzic dysonans poznawczy pierzesz sobie leb.

Wpisz no sobie w google \\\"korrupsjon i byggebransjen\\\" albo bestikkelser.

Mnie się wydaje że jej chodzi o porównanie z PL, że jest tego znacznie mniej, nie wszystkie, ale kilka punktów to na pewno.
Z obłudą to bym polemizował nawet gdzie większą.

W porownaniu z polska zapewne mniej, a co do obludy to zgadzam sie z toba.
Mam tylko uczulenie za wielkie kwantyfikatory (kazdy)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
optymysta napisał:
Josephvol.2 napisał:
optymysta napisał:
1234anna napisał:

Wpisz no sobie w google \\\\\\\"korrupsjon i byggebransjen\\\\\\\" albo bestikkelser.

Mnie się wydaje że jej chodzi o porównanie z PL, że jest tego znacznie mniej, nie wszystkie, ale kilka punktów to na pewno.
Z obłudą to bym polemizował nawet gdzie większą.

W porownaniu z polska zapewne mniej, a co do obludy to zgadzam sie z toba.
Mam tylko uczulenie za wielkie kwantyfikatory (kazdy)

Sam widze, ze tez uzylem, choc w waskim zakresie - widac sam nie jestem wolny od generalizowania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
Liljan napisał:
Kazdy ma inny powod, przyczyn jest wiele.
---------------------
No tak!!! Ja pitole!! No tak!!!...nigdy bym na to nie wpadł. Co za głębia myśli,co za odkrywczosć konstatacji..
Ty albo jestes z rodziny sp. trenera Górskiego lub Leszka Wałesów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
toms14
(toms14)
Wiking
Nie wazne gdzie sie mieszka- wazne ze nie w Kaczogrodzie..kraju krzyzy i kosciolow oraz pracy za 10PLN na godzine bez umowy hahahahah
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok